ANY 2052. ELS CATMESELLS. LA SUBMISSIÓ CATALANA

Reserva autòctona als voltants de la serra de Montserrat dels darrers individus de catmesells, també coneguts per catflowers.
Els seus orígens es remunten al segle X, un autèntic heroi Guifré el Pilós dóna pas a l'incipient naixement d'un país, altres herois el seguiren al llarg dels segles, Ramon Berenguer IV, Jaume I, Pere el Gran, i més recentment Prat de La Riba, Francesc Macià, Lluís Companys. A partir d'aquí es difumina el lideratge del petit país, el darrer heroi que es recorda és un anomenat Joham Cruyff.

Els catflowers, són els descendents d'aquell poble lluitador, orgullós de ser, malauradament la seva situació geogràfica i el seu caràcter ple de seny i d'afany de ser educat i moderat, mai va ser ben entès pels habitants dels països veïns, i tot i la seva desigual lluita durant segles, finalment els hi arribaren dues plagues (tipus Moisès) de les que ja no pogueren sortir-se'n: a saber una llarga i fosca nit de dictadura, i una pseudodemocràcia que ells van prendre per bona innocents com eren de mena (ja haurien de saber què podien esperar dels seus veïns).
Amb una presa de cabellera espectacular feta a una perruqueria anomenada estatut, els pobres catmesells hi van caure de quatre potes, els seus polítics més insignes van traïr la confiança del poble i van donar el poder de la tribu a l'ambaixador més mediocre del país veí. Cal dir que això va marcar el principi de la fi, el poble autòcton, més o menys 1/3 de la població, colonitzat i desmoralitzat es va acomodar, va començar a creure que res era possible i va abandonar la lluita i l'orgull dels seus avantpassats. A hores d'ara els pocs que queden viuen a les rodalies de la muntanya santa, privats de la seva cultura i història com les reserves índies d'Amèrica i Canadà. Continuarà en propers capítols...

Comentaris

Unknown ha dit…
no se a vosaltres però a mi em Posa de mala llet

Josep

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana