Discurs de Barack Obama per la Diada !


Discurs de Barack Obama donant suport a la nació catalana per l'Onze de setembre.
Els demano que creguin, no en la capacitat dels polítics, els estic demanant que creguin en la de vostès. Els catalans encara creieu en una Catalunya on tot és possible, només dubteu de qui us governa.
Avui els dic que els desafiaments als que s'enfronten són reals, són seriossos i són molts.......
No serà fàcil afrontar-los, ni serà un període curt de temps. Però que se sàpiga això: Catalunya s'hi enfrontarà.
La pregunta que ens fem no és si el govern és gran o petit, sinó si treballa. Si ajuda a la pagesia,
si fa una política social correcta respecte l'habitatge, la sanitat, i l'educació... Si ajuda els febles, els menys afavorits, i si procura que els treballadors tinguin una jubilació digna. La pregunta també és si protegeix la llengua i la cultura pròpies i si camina cap a la Independència. Si la resposta és sí, seguirem endavant; on sigui no, cal fer un canvi de polítics i de lleis. A partir d'avui, hem d'aixecar-nos, treure'ns la pols del damunt i tornar a començar la tasca de refer Catalunya.
Ara els demano que el seu espirit estigui més fort que mai, que no pot trencar-se. Les dificultats i els obstacles no ens poden superar i els derrotarem. Rebutgem l'elecció entre la nostra seguretat i els nostres ideals. Amb esperança i virtut, esquivarem novament les corrents gelades, i aguantarem les tempestes que ens vinguin al damunt.
La grandesa mai és un regal, és necessari guanyar-la.
¡ Que Déu beneeixi la Nació Catalana !

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana