Gilda

Pel·lícula de l’any 1946 protagonitzada per Rita Hayworth i Glenn Ford. Gilda (Rita Hayworth) és una dona fatal i molt atractiva , per donar gelosia i provocar a Jonhy Farrell (Glenn Ford) interpreta a la sal de ball del casino un sensual i provocatiu strip tease de guants... extraordinària també la seqüència de la bufetada que li dóna Glenn Ford al final del ball.

Tant el “desenguant” com la bufetada formen part de la història del cinema.

Comentaris

Anònim ha dit…
El Put the blame on Mame i l’hòstia són història del cinema, i Gilda és crònica més patètica que sentimental de la nostra postguerra. En el més cru del cru hivern, un país de vençuts s’enlluernava veient a Rita Hayworth (en realitat Margarita Carmen Cansino) cantant (en realitat cantava Anita Ellis) i traient-se el guant. Segons llegenda urbana de l’època, en la versió americana del film la Rita acabava traient-se la roba i en molts cinemes censuraven fins i tot el braç nu. En altres, escamots de falangistes trencaven els cartells, com reflectia Francisco Regueiro en la seva curiosa Madregilda (immens Juan Echanove fent de Franco).
La cançó és molt divertida, i atribueix a la carnalitat de la tal Mame l’incendi de Chicago i el terratrèmol de San Francisco. Molt abans de néixer jo, els meus avis tenien una gata negre que es deia Gilda.

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana