Descolonitza't. Manual d'acció per a independentistes

La xicota us acaba d'abandonar ignominiosament i heu baixat a València a cercar consol i distracció gastant-vos una picossada en llibres que no necessiteu.
Creueu l'Albereda i en un tres i no res us planteu a la Llibreria de la Universitat. Us entreteniu xafardejaant un gruixut totxo que aventura un possible origen occità de l'orxata. Us agafa set. Quan sortiu, meditant si val la pena arribar-vos a Alboraira (capital mundial de la xufla), ja és fosc i el capvespre s'omple de ratpenats que giragonsen. De sobte, entre les ombres, veieu uns tipus que estan fent pintades a l'impecable aparador de disseny de l'establiment.

"Camps catálaniste", "Fora botiflés polácos", "Idyoma balensiá", i coses per l'estil.
Conscient que us la jugueu, però inflamat per aquest cert valor suïcida que donen els desastres amorosos, us hi encareu: "Burros, tanoques, taaps de bassa, analfabets empedreïts." Atònits, els tipus se us acosten: el cap rapat, els punys crispats, lletjos com gossos d'aquests arrugats que valen tants diners.
Camí de l'hospital, una mica marejat per la sirena, no podeu reprimir un somriure (que us fa força mal), en recordar la cara d'esglai i dubte que han posat els vostres agressors, durant uns segons, quan els heu dit: "Veieu com m'heu entès, capsigranys? Després direu que no parleu català! El que passa és que feu unes faltes d'ortografia espantoses!".
RECURSOS NECESSARIS: Una certa tendència suïcida. Nassos. Un sentit de l'humor incombustible.
DIFICULTAT: Depèn de les vostres tendències autodestructives.
nota: Dr. Cat. Descolonitza't. Manual d'acció per a independentistes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana