Alliberar-se dels pensaments inútils

D'una banda hi ha els pensaments negatius, que creen tot i buiden la nostra energia i de l'altra, els pensaments inútils, més difícils de controlar i identificar. Els pensaments negatius, per la seva naturalesa es poden identificar amb més facilitat, però els inútils requereixen discerniment.
Tot el que ocupa la nostra ment i no ens aporta cap èxit sinó que només serveix per malbaratar el nostre temps i pensaments és inútil. La llista és llarga: pensar en el passat, preocupar innecessàriament pel futur, imaginar i especular sobre les situacions i els altres sense realment disposar de suficient informació, pensar sobre el que els altres fan o deixen de fer quan no és de la nostra incumbència, etc.
I el sorprenent dels pensaments inútils és que de vegades la nostra ment els presenta com atractius i necessaris. Podem arribar a sentir que és important dedicar temps a pensar en això, quan en realitat és una completa pèrdua de temps i energia.
Per això, és essencial la pràctica de l'auto-observació i juntament amb això, revisar amb regularitat i preguntar-nos: Cal pensar en això? Em aporten alguna cosa aquests pensaments?
Per tenir èxit en alliberar-nos dels pensaments inútils (així com dels negatius) necessitem dos poders espirituals: el poder de controlar i el poder de governar. A la ment se la compara amb un cavall, així que des de la nostra consciència necessitem agafar fermament les regnes de la ment.
El poder de controlar és la capacitat de posar un fre a l'expansió de la ment. Els pensaments inútils tenen una altra particularitat: solen ser molts i veloços. Per tant necessitem un fre poderós per posar un punt final a l'expansió de la inutilitat.
El poder de governar és la capacitat de dirigir i canalitzar els pensaments en una altra direcció, una nova direcció més beneficiosa i útil.
El mètode principal per deixar de malgastar l'energia dels pensaments és mantenir tot el dia, tant com puguem, la ment ocupada. Una ment ocupada en pensaments de coneixement espiritual, en plans per servir els altres i beneficiar el món, al costat dels pensaments pràctics i útils de l'activitat diària, tal ment no pot ser atreta per res més. Senzillament, no disposa de temps. Una ment ociosa és fàcil presa no només del inútil sinó sovint del negatiu.
Aquesta és una de les metes més elevades a nivell espiritual: convertir-nos en l'amo de la nostra pròpia ment.

Comentaris

pili ha dit…
Aquests, aquests són els post que a mi m'agraden.
La meva crossa per no desviar-me del camí.
Gràcies per ser-hi i per compartir-ho.
Unknown ha dit…
Pensar en coses bones i positives pot servir per alliberar la ment de tòxics. Parlar de les coses bones que et dona la vida oxigena l´esperit.
Unknown ha dit…
A vegades pot semblar complicat, tots passem per moments difícils.
Si pensem en la gent que ha perdut tots els seus familiars en un terratrèmol o en un Tsunami... valorarem molt més als nostres éssers estimats i no deixarem que una experiència dolenta ens allunyi de les persones que més estimem.

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana