SAMSARA, LA RODA DE LA VIDA.

Els éssers humans ens trobem immersos en un procés psicofísic anomenat "samsara". Atrapats en la roda de néixer, envellir i morir.
Vivim en un estat d'ignorància o autoengany respecte de les tres característiques de l'existència.
Primera característica, la vida és transitòria, efímera i impermanent.

La segona és que està subjecta a certes dosis de frustració, insatisfacció i sofriment, bàsicament perquè desitgem mantenir les coses (persones, situacions, etc..) que ens agraden o ens són plaents, ignorant que la primera característica de la vida ho fa impossible.

La tercera de les característiques de l’existència és que totes les realitats són carents d’essència immutable que existeixi per sí mateixa. Tot és impermanent, sorgeix i finalitza a partir de certes causes i condicions.
La vida és un procés de canvi continuat, subjecte a determinades causes i condicions que interactuen entre elles. Estem atrapats en el samsara, a no ser que en siguem conscients de la interacció amb les persones, les coses i les idees.
Hem de desenvolupar l'OBSERVACIÓ ,reflexionar uns minuts al dia per veure’ns com actuem, reaccionem i vivim, per observar com ens agitem sovint per coses banals i deixem de costat les importants, l’amor, l’amistat, l’equanimitat, i la compassió. El samsara ens atrapa amb els seus dolços i alhora dolorosos enganys.
¡Que tots els éssers siguin feliços!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana