Mossos d'Esquadra.


En aquests moments que no hi ha als mitjans de comunicació cap qüestió referent als mossos d’esquadra, m’animo a donar la meva opinió sobre la nostra policia.
He vist com sovint se’ls ataca amb una certa impunitat, m’imagino que com a cos que depèn de la Generalitat, estan “emmanillats” per obediència obligada i els resulta difícil, quan no impossible, de defensar-se.
Massa acusacions, massa culpabilitats, massa ombres de dubtes sobre els mossos, i poca llum sobre els riscos i èxits assolits, tot plegat fa pensar...
Penso que no és competència seva resoldre els problemes que genera la crisi, l’atur i els afers socials.
Puc explicar dues experiències personals que he tingut amb els mossos antiavalots davant meu.....
Una va ser davant la plaça de toros monumental formant part d’una manifestació antitaurina, tot i la ràbia que fa tenir-los davant com a muralla contra els teus objectius, he de reconèixer que la seva bona actuació va impedir que ens enfrontéssim a cops contra els pro taurins.
L’altra va ser davant del consulat xinès, quan els tibetans es manifestaven per la repressió i mort de compatriotes seus al Tibet, tot i que els tibetans eren i són gent molt pacífica van haver-hi moments de molta tensió que els mossos van resoldre amb solvència.
Bé, només aclarir que ni sóc mosso ni tinc parents ni amics que ho siguin, ho dic perquè segurament a molta gent li semblarà estrany que es facin comentaris a favor dels mossos.
Estaria molt bé deslliurar-nos dels prejudicis generalitzats sobre la policia i els hi donéssim el marge necessari de confiança per desenvolupar la seva difícil tasca.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana