Meditació.


Què és la meditació ?
És una tècnica introspectiva per arribar a comprendre el funcionament de la ment i la nostra interacció amb el món.
Normalment forma part d'una forma de viure, potser al principi no, però en cas de perseverar s'acaba convertint en una forma diferent d'entendre la vida amb una escala de valors renovada.
La pràctica continuada de la meditació modifica velles pautes de conducta i obre la ment a nous horitzons.
Els grans mestres de la Meditació són els budistes practicants del Hinaiana i Mahaiana, també, i no per aquest ordre, el budisme Zen.
A més de la postura tradicional de tots coneguda, vull destacar la meditació feta caminant i la meditació aplicada a qualsevol activitat feinera, quotidiana i/o rutinària.
Breu explicació per a iniciar-se:
Cercar un racó agradable, tranquil i confortable. Asseure's sobre un o dos coixins amb les dues cames creuades si és possible. És molt important que l'esquena estigui recta (no tensa) i, si no us dona son, els ulls poden estar clucs.
Un cop assolida la postura mireu de bellugar-vos el mínim possible. Ara observeu el moviment de la respiració, poc a poc aneu cercant més detalls i subtileses, tant bon punt com noteu que us heu distret, abandoneu els pensaments i torneu a l'observació de la respiració.
Temps recomanat entre 5 i 10 minuts.
Al finalitzar, durant uns instants preneu contacte novament amb el cos i el lloc on sou.
En altres posts miraré de donar més detalls, tanmateix si algú està interessat en aprofundir una mica més, pot contactar amb mi mitjançant un comentari.
Salut i bona pràctica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana