Per què som feliços?

Somni de Felicitat, quadre del pintor Henri Matisse

Todd Daniel Gilbert (nascut el 05 de novembre 1957) és professor de Psicologia de la Universitat de Harvard. És un psicòleg social  conegut per les seves investigacions en previsions afectives , fent un èmfasi especial en els biaixos cognitius com ara el biaix d'impacte. . Ell és l'autor del bestseller internacional Ensopegant sobre la felicitat , que ha estat traduït a més de 25 idiomes .

L’any  2006 va fer una conferència titulada “El secret de la felicitat”, on  més o menys ve a dir que la felicitat pot ser natural, i esdevé quan aconsegueixes allò que vols, o bé pot ser felicitat sintètica i esdevé quan  malgrat no aconseguir allò que volies, ets feliç.
També ens diu que la llibertat és l'amiga natural de la felicitat perquè et permet triar, però la llibertat és enemiga de la felicitat sintètica, suposo que deu ser perquè és l'opció no volguda. Al principi del vídeo veureu que parla del lòbul frontal com a un simulador d’experiències, nosaltres tenim l' habilitat de poder imaginar i preveure situacions per afavorir-les o evitar-les. Bé, el millor és que us deixi l’enllaç i gaudiu durant 21 minuts dels coneixements del Dr. Dan Gilbert (podeu triar subtítols en el vídeo)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana