LA INSATISFACCIÓ

LA INSATISFACCIÓ, UN COMPANY DE VIATGE.
Ens acompanya al llarg de la vida i és un mal company de viatge, hauríem de mirar de convidar-lo a baixar a la primera estació per tal de gaudir del camí.
Vivim en un permanent estat d'insatisfacció perquè la ment no viu en el present, contínuament està en moviment i lluny de l'"ara": viatja al passat i al futur. Ho farà tot menys gaudir del moment present, i quant hi és, cerca motius que reforcin la seva existència, fins i tot en les millors ocasions quan les coses van bé, quan els vents bufen a favor, tenim sensacions insatisfactòries. Diferents raons la provoquen com ara les expectatives no acomplertes que creen frustracions i donen pas a la insatisfacció. Seria bo, doncs, acceptar les coses com són, eliminar els prejudicis i el pensament negatiu, segurament hi ha molts més motius per l'estat d'ànim positiu. Les coses seran com siguin, i probablement el millor que podem fer és ADAPART-NOS al present. Recepta: meditar 5 minuts de tant en tant ens donarà una visió clara dels estats mentals.

Comentaris

Anònim ha dit…
Missatge de claredad meridiana. La insatisfacció és el pitxor company de viatge i no t'el pots treure de sobre fàcilment. Encara que tot rodi de cara, sempre hi ha quelcom que fa que no gaudim el present. I aquest quelcom quasi sempre està clavat en el futur, aquell futur que mai arriba, perque quan sembla que arriba, el fagocitem en menys d'un instant i ja tornem a pensar en un altre futur i un altre insatisfaccció per alló que "encara" no "tenim".

I qué hi ha del "ser", en lloc del "tenir"?. "SER" només ho podem ser en el present; "TENIR" ho podem tenir en el passat, present i futur; però qué importa?. Val més un petit "SER", ara en el present, que tots els "TENIR" junts.

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana