La ment i el tigre.

Conte de l'Índia.Temps era temps que un home portava moltes hores viatjant a peu i estava extraordinàriament cansat i suat sota l'implacable sol de l'Índia. Esmaperdut i sense poder fer una passa més, es va estirar sota un frondós arbre.

El terra era molt dur i l'home va pensar com seria d'agradable disposar d'un llit.

Va resultar que aquell arbre tenia poders màgics d'aquells que concedeixen els desitjos dels pensaments i els fan realitat.

Així doncs en un instant va aparèixer un confortable llit. L'home s'hi estirà al damunt i estava gaudint del confortable llit quant va pensar en el plaer que seria que una noia li fes un massatge a les seves cansades cames.

Al moment aparegué una bellísima jove que va començar a fer-li un deliciós massatge. Ben descansat, va sentir fam i va pensar que seria molt gratificant poder assaborir un saborós i abundant menjar. A l'instant van aparèixer davant d'ell uns menjars d'allò més bons. L'home va menjar fins afartar-se i es sentia molt feliç. Sobtadament el va sorprendre un terrible pensament :¡Mira que si ara m'ataqués un tigre! Aparegué un tigre i el va devorar.

El Mestre diu: Canviant i descontrolada és la naturalesa de la ment. Aplica't a conèixer-la i dominar-la i dissiparàs per sempre el pitjor dels tigres: el que viu dins d'ella mateixa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana