Conflicte permanent amb Espanya.

CONFLICTES DE COMPETÈNCIES. NOVES LLEIS ESPANYOLES QUE VULNEREN L’ESTATUT
PORTS.
Loapa portuària elaborada pel Partit Popular i el Partit Socialista, que buida de competències Catalunya en aquesta matèria tot recuperant per a l’Estat les que havien estat transferides els anys 1992 i 1996. Això significa que les autoritats portuàries catalanes no tindran capacitat de gestió ni de decisió i que no podran dur a terme cap obra que no compti amb el vist-i-plau de l’Estat. És a dir, que, d’acord amb la llei que es va aprovar el passat 20 de maig al Congrés espanyol, els ports de Barcelona i Tarragona tornaran a ser dirigits des de Madrid. I això és així, perquè –i aquest és el moll de l’os de la notícia– el PP i el PSOE, incloent-hi els 25 diputats socialistes catalans, han votat junts, una vegada més, en contra dels drets nacionals de Catalunya.
CAIXES D’ESTALVI
La Generalitat de Catalunya s'ha decidit finalment a presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional espanyol (TC) per la invasió de competències que suposa el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). Després d'intentar resoldre el conflicte per la via del diàleg, l'executiu ha hagut de recórrer finalment al Constitucional espanyol perquè el govern espanyol corregeixi la invasió competencial. El Govern no està d'acord amb l'article 8 del text, que considera que l'informe de les comunitats autònomes sobre les fusions o unions de caixes no és vinculant. L'executiu català no està en contra del FROB -segons han assenyalat a l'ACN fonts d'Economia i Finances- però discrepa del pobre paper que el govern espanyol reserva a la Generalitat en el procés de reestructuració de les entitats d'estalvi.
EDUCACIÓ
El Govern tripartit i CiU faran front comú a Madrid per defensar la Llei d'Educació (LEC) de les possibles ingerències competencials que es derivin del nou Pacte Educatiu estatal. Així ho ha acordat el Govern i CiU, després que el conseller d'Educació, Ernest Maragall, hagi ofert a la federació fixar de una posició catalana al debat pel nou Pacte Educatiu estatal. L'acord educatiu espanyol, que el ministre Àngel Gabilondo ja negocia amb el PP, està 'ple' d'invasions competencials a la Generalitat, segons ha assegurat la diputada de CiU Irene Rigau. La voluntat del front comú seria defensar les competències que l'Estatut va atorgar Catalunya en matèria d'educació, i aconseguir que el nou text no es contradigui amb la Llei d'Educació (LEC), aprovada pel Parlament l'1 de juliol de 2009. Rigau ha acceptat la proposta, i s'ha compromès a intentar arribar a un acord amb el PSC en aquesta matèria.
LLEI DE L’AUDIOVISUAL ESPANYOL
Moltes gràcies Espanya per recordar-nos contínuament que l'entesa no és possible, només ens deixeu un camí.......

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana