THUBTEN WANGCHEN. TIBETANS A L'EXILI.

Venerable Thubten Wangchen, monjo tibetà exiliat com centenars de milers, en aquest cas hem tingut la sort de que hagi vingut a parar a Catalunya.

L’any 1959 els xinesos van invair el Tibet, van destruir milers de monestirs, van torturar, empresonar i matar 1.200.000 tibetans, la seva mare va morir torturada. Ell, el seu pare i germans van fugir a l’India on van ser captaires durant uns anys. Després a l'asssabentar-se de que el Dalai Lama estava refugiat a Dharamsala, va anar-hi i s'hi va quedar estudiant durant 11 anys.

Crec que hores d’ara tothom coneix, degut als jocs olímpics de Pekín, les protestes dels tibetans: en aquests moments el número de xinesos al Tibet ja és superior al de tibetans, la seva llengua i cultura estan prohibides, el genocidi i l’expoli no han parat en 49 anys.

Em considero afortunat de conèixer personalment aquest entranyable monjo budista, és un home d’aspecte dur, però això dura 3 segons perquè quan parla encisa, i sobretot riu, i riu, ple de retòrica, distorsiona l’idioma del país veí i dibuixa un camí sinuós entre l’esperança del missatge de Buda i la cruel realitat del Tibet.

Lluitador i viatger incansable, ha renunciat a la comoditat de la pau interior que la seva saviesa li ha donat, per lluitar incansablament pels milers de refugiats tibetans a tot el món, i per recuperar la llibertat del seu estimat país.

Us recomeno una visita a la Casa del Tibet, la seva presència i el seu somriure us captivaran.

Estimat Wangchen, és bo que sàpigues que som molts els que et fem costat i fem nostra la teva causa, no estàs sol !!!

Om shanti.



Comentaris

Anònim ha dit…
Fa molt de temps que no el veig i encara recordo el seu somriure. I això em fa "sentir" el riure de la Mireia.

Jo cada vegada que el sento parlar amb captiva la seva manera senzilla però punyent d'expressar el que vol dir.

Les germanes pringades.
XAVI-E ha dit…
i com ho hem de fer per coneixe'l??

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana