L'IMPERI DE LA SERIOSITAT !

L’Imperi de la seriositat, mica en mica aquest enemic invisible, silenciós i subtil, s’ha anat apropiant de la vida, de les nostres vides. No treballa sol, els seus companys són el Drama de les Notícies, l’Oci Buit, i el Pensament Pessimista.
Difícils de detectar, es presenten com la forma correcta de viure, cal estar informats, cal preparar-se seriosament per poder competir en tots els fronts possibles (el treball, l’esport, l’amor, les vacances, etc..).
Un somriure ens pot fer semblar dèbils o mundans davant dels altres, fer bromes estarà mal vist, és millor l’esguard seriós, la paraula forta i directe, l’anàlisi, i sobretot autocontrol.
El temps d’oci s’ha convertit en “consum” , el consumim, no el construim, no és nostre ens el donen fet, i normalment és buit o pitjor ens buida.
Les notícies ens creen sentiments d’impotència i de culpabilitat, consumeixo massa aigua, massa energia, visc molt bé en comparació a totes les desgràcies que es produeixen al món, mentre jo, impassible, estic només que per les meves coses.
El pensament pessimista entra en acció, li és fàcil, tot ho té de cara, s’instal·la còmodament en el nostre cervell i amb una mica de sort (per ell) s'hi estarà tota la vida.
Hem de dir prou i anar al gimnàs de l’humor, del riure, de l’alegria, cada dia, tanta estona com puguem. Totes/tots, tenim la capacitat de jugar, de divertir-nos, com deia Chaplin “ la joguina més meravellosa : la ment humana “.
Que nos ens prenguin la il.lusió, ells són els grisos, ells són els miserables.
Visca l’optimisme, la imaginació, l’entusiasme, i el riure i somriure sense més raó que la felicitat de ser.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana