El pont dels dubtes

On m’ha dut aquest pont (6 al 8 desembre)?   
He reflexionat sobre aquestes dues festes, m’he dit que deuen ser molt importants donat que les declaren festes de l’estat espanyol. He trobat dubtes i cap certesa. Espero que amb la vostra ajuda i amb més temps de reflexió trobi algunes respostes.

Dubte 1,  la  Constitució
Sortint d’una llarga foscor de més de quaranta anys i sota l’atenta mirada dels poders fàctics es redacta la constitució... després de 32 anys de vigència encara no s’ha adequat  a les noves necessitats i demandes d’una societat en constant canvi...
Com es què no es va restaurar la República? Qui i quan rejovenirà aquest complex recull de drets i obligacions de l’home?
Dubte 2, La Puríssima
Aquest sobrenom li ve donat a la Verge Maria pel fet de concebre a Jesús immaculada, sense perdre la virginitat (crec que va així, admeto correccions), el dubte és, que potser és lleig que una dona concebi un fill després d’estimar-se amb el seu home? Si és puríssima per concebre virginal, les altres dones què són? Lògicament impures, si no són pures potser és que són una altra cosa pitjor?

Dubte 3, John Lennon
Trenta aniversari (8 desembre 1980) del seu assassinat, ell fou un activista contra la guerra (Vietnam) i a favor dels drets civils, l’FBI el va intentar deportar vàries vegades (als tribunals durant quatre anys). Bob Dylan, entre mols altres, es va manifestar obertament en favor de la parella (Yoko Ono). El 1973 se li va ordenar sortir del paradís de la llibertat (EE.UU), com a resposta va realitzar una conferència de premsa on va anunciar la formació de l’estat de Nutopia, un lloc “sense països, sense fronteres, passaports, res, només gent”. Van agitar la bandera blanca de Nutopia dos mocadors blancs i van demanar asil polític als Estats Units.
Mark David Chapman va disparar-li quatre trets per l’esquena, el dubte és, algú li va posar la pistola a la mà?


 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana