SENTIT DE L'HUMOR

L’humor lúcid enderroca les farses, les façanes i ficcions amb les que construim els nostres mons artificials. Chaplin va dir una vegada que “la vida és una tragèdia en el primer pla, però una comèdia en el pla general".
Probablement, si som capaços d’aconseguir un punt de vista suficientment distant de nosaltres, podrem arribar a disfrutar de la vida com una comèdia que es desenvolupa davant nostre.
Els psicòlegs consideren que un sentit de l’humor ben desenvolupat és senyal d’una ment sana i d’una persona ben integrada.
Aquestes persones tenen la destresa de veure's com a personatges en la comèdia de la vida, acceptar els seus problemes i imperfeccions i distanciar-se de si mateixes el suficient com per veure el costat ridícul de les situacions serioses.
“No et prenguis seriosament per a res, perquè no ets qui et creus ser”. “Quan rius estàs amb els déus”.
Mahatma Gandhi, considerat per molts un savi il·luminat, va ser un gran còmic, el seu somriure desdentat es va fer famós arreu del món.
Al visitar el palau de Buckingham vestit amb un senzilla túnica, va deixar nua tota la pompositat de l’imperi britànic. Els periodistes li van preguntar sobre el seu vestuari i ell va respondre: “Sa majestat portava prou roba per tots dos”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana