SAMSARA

Samsara: paraula originària del sànscrit que significa roda de la vida, mort i renaixement.
Podeu trobar moltíssima informació en els centenars de llibres referents al tema, tanmateix jo que sóc un curiós, l’he estudiat una mica amb uns bons mestres i amb la pròpia observació de l’esdevenir de la vida.
Així doncs per a mi el samsara és el remolí que cada dia se’ns engoleix cap endins, cap enfora, amunt i abaix, però la característica més significativa “és que no en som conscients”, de la mateixa manera que una fulla en un dia de ventolera va d’un costat a l’altre, així és el nostre dia a dia.
Les energies del nostre entorn feiner, social, familiar, etc... actuen sobre nosaltres de tal manera que formem part d’elles involuntariament, ens convertim en ira, en desànim, en violència, en egoïsme i en moltes coses que no som però que, com en una maledicció, ens hi convertim ni que sigui per uns minuts, unes hores o uns dies. Contaminats per prejudicis, confusió i desitjos, naveguem per aigües capricioses aleatòriament, sense destí, i moltes vegades l’èxit és només sobreviure als naufragis.
Mira per on, el samsara no és una força aliena, podem influir-hi, canviar-la i, fins i tot controlar-la, depèn en gran part de nosaltres, de les decisions, de les accions i de les no accions, però sobretot depèn del pensament, de la ment i de la consciència.
El temps passa, la vida és finita, cada dia és una oportunitat única, nosaltres decidim.....

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana