HANNYA SHINGYO. SUTRA DEL COR.



Un altre cant del sutra, enllaceu aquí: http://www.spokanebuddhisttemple.org/Audio/englishheartsutra.mp3

Aquest meravellós sutra es canta després de zazen (meditació), amb concentració particular sobre l'expiració i amb harmonia amb la resta de meditadors.
MAKKA HANNYA HARAMITA SHINGYO .
Essència del Sutra de la Gran Saviesa que permet anar més enllà.
El bodhisattva de la Veritable Llibertat, per la pràctica profunda de la Gran Saviesa, comprèn que el cos i els cinc “skandha” (sensació,percepció,pensament, activitat,consciència) no són més que vacuïtat(ku) i mitjançant aquesta comprensió ajuda a tots aquells que pateixen.
Oh Sariputra!, els fenòmens no són diferents del buit; el buit no és diferent dels fenòmens. Els fenòmens es tornen ku; ku es torna fenomen. (La forma és el buit, el buit és la forma). Els cinc “skandha” són també fenòmens.
¡Oh Sariputra!, tota existència és ku (buit). No hi ha naixement, ni començament, ni puresa, ni màcula, ni creixement, ni disminució. Per tant, en ku, no hi ha ni forma ni skandha, ni ull, ni orella, ni nas, ni llengua, ni cos, ni consciència. No hi ha color, ni so, ni olor, ni gust, ni tacte, ni objecte de pensament. No hi ha saviesa, ni ignorància, ni il·lusió, ni decadència, ni mort, ni fi de la decadència ni fi del sofriment.
No hi ha coneixement, ni profit, ni no profit.
Per el bodhisattva, gràcies a aquesta saviesa que mena més enllà, no existeix ni la por ni el temor. Tota il·lusió i tota afecció han estat tallats, i pot aprehendre la finalitat última de la vida, el nirvana.
Tots els Budes del passat, del present i del futur poden assolir la comprensió d’aquesta suprema saviesa que allibera del sofriment i permet trobar la realitat.
Aquest mantra incomparable s’esmenta així:
Anem, anem, tots plegats més enllà del més enllà a la riba del satori.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana