Som catalans, som bascos !

Camí de Suïssa vam fer una parada logística a Grenoble, era migdia (les dues), massa tard per a dinar en els restaurants, així doncs, vam cercar una cafeteria on s'hi podia menjar amanides i un assortit d’entrepans prou dignes.
L’amo del local, molt amable, ens va deixar anar un “bien sûr”, i tot seguit va afegir “vous êtes espanyols”? no, no, nosaltres som catalans, li vam dir cofois; "pardo, pardo," ens va demanar. Vam observar que hi havia dins del local una parella amb una noia, serien uns clients més, vam pensar.
Vam dinar amb gana a l’exterior tot gaudint d’un ambient de carrer força agradable, davant nostra hi havia una font / monument amb quatre cares on s'hi podia llegir a cadascuna d’elles la següent llegenda francesa;  Liberté, Égalité, Fraternité, Justice.
Vam entrar novament per a pagar el compte i el propietari, absolutament perplex, ens va dir; la família que heu vist aquí fa una estona quant els hi preguntat si eren espanyols, m’han dit, no, no, nosaltres som bascos. Ara penso que aquesta situació era una premonició del que ha de venir, i sinó com s’explica la coincidència a tres bandes.... ho dic per la llegenda de la font, no?!!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana