FRIDA KHALO, pintura, geni i dolor.

Va néixer el 6 de juliol de 1907 a Coyoacán (Mèxic), de molt petita va superar una crisi de polio que la va deixar coixa. Va començar a estudiar medicina. Als 18 anys, sortint de la Universitat, va patir un accident amb l’autocar en el que viatjava, que la va obligar a passar un any al llit recuperant-se de greus lesions de columna vertebral, espatlles , pelvis i costelles. Arran d'aquest accident va patir més de 30 operacions al llarg de la seva vida. Durant la seva convalescència va començar a pintar, sobretot autorretrats i naturaleses mortes, deliberadament ingènues i plenes de colors inspirades en el folklore mexicà.
Quan tenia 22 anys es va casar amb el muralista mexicà Diego Rivera (20 anys més gran que ella). En va resultar una relació turmentosa que va sobreviure a infidelitats, a la pressió de les seves carreres, al divorci, a un segon casament, als afers lèsbics de Frida, a la seva mala salut i també a la incapacitat de tenir fills.
Frida va dir una vegada: “Sufrí dos graves accidentes en mi vida…Uno en el cual un tranvía me arrolló y el segundo fue Diego”.
Durant la seva vida, Frida va crear unes 200 pintures, dibuixos i esboços relacionats amb les seves experiències vitals, el dolor físic i emocional i la turbulenta relació amb elseu marit.
Quan es va inaugurar la seva exposició el metge li va recomanar que no s’aixequés del llit, però ella va insistir i va anar-hi amb una ambulància i el seu llit transportat per un camió,
Frida i Diego eren molt actius en el partit comunista de Mèxic i al 1954 poc després de participar en una manifestació comunista , i en la que seria la seva última aparició pública, Frida va morir. La darrera entrada del seu diari personal diu:
"Espero alegre la salida y espero no volver jamás - Frida ".
Des d’aquest blog retrem homenatge al geni i a la dona, per tot el dolor que va patir i per la lluita constant fins al final de la seva vida. Tant de bo es cumpleixi el seu darrer desig !
Enllaç recomanat: http://www.taringa.net/posts/arte/1144914/Megapost---Frida-Khalo---Obras,-m%C3%BAsica-y-pel%C3%ADculas.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana