Cuina dolça. Galetes amb panses, orellanes i pinya.

INGREDIENTS:
60 g de panses sense pinyol
12 d'orellanes (tallades a bocinets molt petits)
50 g de pinya deshidratada (tallada a bocinets molt petits)
3 ous sencers
100 g de mantega
7 cullerades ben plenes de sucre
1 culleradeta (de les de cafè) ben plena de canella
200 g de farina
1 gotet de conyac
1/2 gotet d'aigua (si cal)

PREPARACIÓ:

El dia abans, posem en un llibrellet les panses, les orellanes i la pinya en remull amb el conyac i aigua fins que les cobrisca. Barregem la mantega tova (no desfeta) amb el sucre. Quan quede una pasta blanca, hi afegim la culleradeta sopera de canella. Ara és el moment d'afegir-hi els 3 ous batuts com per a fer una truita. Després hi abocarem les panses amb l’alcohol més la farina tamisada. Cal treballar molt la pasta (si queda massa líquida, hi afegirem una mica de farina). Folrem una plata de forn amb paper vegetal. Hi tirem micones de massa. Convé no fer-les massa grans perquè amb la cuita augmenten molt de volum (les primeres que vaig preparar se'm van quedar com a minipizzetes!!!). Ho posem molt amunt del forn i a forn suau, uns 175º, durant uns 18 minuts. Després, les posarem un moment a gratinar per enrossir les galetes.

Recepte del molt recomanable bloc “ A la taula i al llit...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana