Magrana, preventiva contra el càncer i altres malalties.

WASHINGTON (ESTATS UNITS), 7 gen. (Reuters/EP) -
Científics del centre de càncer City of Hope de Califòrnia (Els Estats Units) han descobert uns components químics presents a les granades|magranes que poden fer disminuir el risc de desenvolupar càncer de mama positiu per a receptors d'estrògens, segons els resultats de la seva investigació que apareixen publicats a la revista 'Càncer Prevention Research'.

En concret, aquests investigadors han descobert fins deu composts naturals d'aquesta fruita capaços de bloquejar l'aromatasa, un enzim que converteix l'androgen en estrogen i juga "un paper clau" en aquest tipus de tumors, segons va explicar Shiuan Chen, autor de la investigació.

Malgrat aquesta troballa, Chen va manifestar que els composts no serien una lleva|reemplaçament dels fàrmacs inhibidors de l'aromatasa (IA), com 'Aromasin' de Pfizer, 'Femara' de Novartis o 'Arimidex' de AstraZéneca, ja que els composts de la granada|magrana "no són tan potents com els medicaments reals".

L'interès d'aquesta investigació "probablement estigui més en la prevenció que en el propòsit terapèutic", va afegir Chen.

Altres investigadors no relacionats amb l'estudi van explicar a la revista que ho publica que els resultats són encoratjadors i van suggerir que serà necessari fer més estudis amb animals i humans per confirmar les troballes.

"No està clar que aquests nivells puguin aconseguir-se en animals o humans perquè (els composts) no són bé absorbits a la sang quan arriben a través de la dieta", va explicar Gary Stoner, de l'Ohio State University.

Investigacions prèvies ja han demostrat que el suc de granada|magrana és ric en antioxidants --vitamines i altres substàncies-- que ajudarien a prevenir condicions com el càncer, la malaltia cardíaca i l'Alzheimer.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortir de l'armari lingüístic.

Els dies de la Setmana