Des de l'any 1991 l'Associació Llengua Nacional duu a terme una coratjosa tasca de militància lingüística, comptant amb la disposició i aportació voluntària d'un nombrós grup de persones que, per damunt de tot, els mou l'interès de fer anar bé la nostra llengua i el nostre país. Els ingressos provenen bàsicament dels nostres subscriptors i socis.
Laclosca.cat és un espai web que convida a la reflexió i a explorar el context evolutiu humà des de tots els angles possibles i des de la nostra particular òptica, catalana i universal.Laclosca.cat és una web activista, independent i auto-organitzada de pensament obert que ha nascut amb l'objectiu donar suport a la recerca i a la difusió de coneixements que ens permetin explorar, analitzar i qüestionar la realitat, tant local com global, i en el terme més ampli de la paraula (a nivell social, cultural, polític, econòmic, tecnològic, científic, artístic, humanista, espiritual, metafísic i filosòfic) amb la finalitat de ser més conscients de les qüestions més ignorades i amb la intenció ferma d'afavorir la generació creativa d'idees i accions que ens permetin encaminar-nos cap a la construcció d'un món més just i sostenible tot respectant la llibertat, els drets humans i de tota forma de vida existent. El nostre compromís per la cerca de la veritat ens fa qüestionar permanentment totes les informacions que rebem, incloent el nostre punt de vista, per tal d'evitar caure en fixacions absurdes que només dificultarien la nostra causa.
Sortir de l’armari lingüístic fa una oportuníssima aproximació a la situació sociolingüística dels Països Catalans des de la psicologia, i més concretament, des de la psicologia social. És un llibre amè, oportú i divertit: un cop d’autoestima per als que defensem la llengua. Una guia pràctica que dóna consells lògics i realitzables sobre com millorar la nostra conducta lingüística, eliminar prejudicis, aprendre a viure en català sense traumes i, de passada, contribuir a l'avenç social de la llengua. Contactes: Servei Local de Català de Cerdanyola del Vallès
La setmana de set dies s’endinsa en la nit del temps. Les cultures més antigues de la humanitat, com els babilonis, ja l’empraven. D’aquelles antigues cultures mesopotàmiques la varen heretar els grecs i els romans i d’ells l’hem heretada nosaltres. El nombre set és un nombre màgic en les cultures antigues que són la base de la nostra: els set savis de Grècia, les set meravelles del món antic, els set mars, els set continents, les set edats de l’home, els set pecats capitals, els set sagraments, els set colors de l’arc de Saant Martí, etc. La causa és que en aquella època llunyana només era possible veure en el cel set cosso celestes –el Sol, la Lluna i cinc planetes- que es podien distingir clarament dels estels, molt més petits. Els antics romans donaven a cada dia el nom d’un dels set cossos celestes que són visibles a ull nu, els planetes Mart, Mercuri, Júpiter, Ve nus i Satur, a més del sol i la Lluna. Els romans varen copiar dels hebreus el costum de fer un dia de descans s...
El Llibre de totes maneres de potatges de menjar , més conegut com a Llibre de Sent Soví , (1324) és un receptari medieval d'autor anònim redactat en català . És un dels manuscrits més antics d'Europa, el primer receptari conegut de cuina catalana i un dels receptaris europeus més antics escrits en una llengua diferent del llatí. Conté més de dues-centes receptes. Va ser un dels receptaris de més influència a Europa i algunes de les seves receptes van ser copiades al segle XV en dos receptaris italians, el Libro di arte coquinaria , que considera que els cuiners catalans són els millors del món.
Comentaris